Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 10:00 до 18:00
СБ -
НД: Вихідні дні
або
Зворотній зв'язок
Ім'я
UA RU

Як вибрати професійний фотоапарат

Категорії
Зміст
  1. Професійна фототехніка: іграшки в сторону!Дорого і серйозно
  2. Системна камера Sony
  3. Професійна камера Nikon
  4. Репортерська камера Canon
  5. Фіксований об'єктив Sony
  6. Зум-об'єктив Nikon
  7. Зум-телеоб'єктив Canon

Професійна фототехніка: іграшки в сторону!
Дорого і серйозно

 
 
Сьогодні прийнято фотографувати на смартфони: це швидко, просто і весело.
Але професіонали, звичайно ж, продовжують працювати із серйозною технікою. Цікаво, на що фотографи не шкодують грошей?
Розповідаємо!

Сучасні смартфони здатні на багато що. Зокрема, вони вміють знімати досить якісні фотографії. Мобільні камери стали тіснити любительську фототехніку: побачити людину з «мильницею» сьогодні - скоріше рідкість! Однак професіонали знають: для серйозної роботи все-таки потрібні серйозна камера, відповідна оптика та аксесуари.

 
 
«Повний кадр» і фотожурналістика

Більшість з нас вважають, що якість фото залежить від кількості мегапікселів. Однак це не зовсім так. Куди більш важливу роль відіграє розмір матриці. Чим більше матриця, тим більше і площа окремого пікселя, а значить, краще світлочутливість і передача кольору. Також, чим більше матриця, тим нижче рівень цифрового шуму, ширше динамічний діапазон, природніше кольору. Однак на зорі цифрової фотографії, щоб здешевити процес виробництва, було вирішено робити матриці маленькими. За відправну точку було взято розміри кадру 35-міліметрової плівки 24 × 36 мм, від них площа і «відкушували».А повнокадрові матриці залишили для багатих професіоналів, які готові викладати солідні суми заради знімків найвищої якості.

Втім, у повнокадрових камер є одна особливість. Вони не можуть похвалитися скорострільністю і досить швидке фокусування - тим, що важливо для фоторепортерів. Так утворився сегмент «кропнутих» репортажних камер - швидких, точних і міцних. Давайте подивимося на представників обох сімейств.

 
 
Чим більше матриця, тим більше і площа окремого пікселя, а значить краще світлочутливість і передача кольору.

Системна камера Sony

Sony Alpha A7 II- друге покоління «вбивці дзеркалок». Ця легка і компактна системна камера з 24,3-мегапіксельною матрицею дає фотографам неймовірні можливості: професійну якість знімків поряд з новим рівнем свободи. Діапазон витримок від 30 до 1/1800 с. Швидкість серійної зйомки 5 кадрів в секунду. Але головне - система пятіосевой стабілізації зображення. Камера компенсує горизонтальні і вертикальні нахили, зміщення вздовж осей X і Y, ротаційні зрушення. Оскільки стабілізація діє за принципом зсуву матриці, вона працює не тільки з об'єктивами з байонетом Е, а й зі старими об'єктивами з байонетом А (він же Minolta A). Вони встановлюються за допомогою спеціального адаптера. Камера оснащена системної гібридної автофокусування, в якій використовується 25 точок контрастною фокусування і 117 фазової. Останні задіюються при використанні об'єктивів з байонетом A при наявності у них приводу автофокусування SSM і SAM. Sony Alpha A7 II - справжня знахідка і для відеооператорів. Підтримка професійного формату XAVC S дозволяє камері записувати зображення Full HD з бітрейтом 50 Мбіт / с і частотою 60 к / с. І дещо ще: Sony Alpha A7 II оснащена поворотним дисплеєм, який можна нахиляти вгору приблизно на 107º і вниз на 41º. А це - свобода у виборі ракурсу.

Професійна камера Nikon

Камера Nikon D610 не боїться ні дощу, ні снігу. Створена для роботи в екстремальних умовах, вона повністю водо- і пилонепроникність. Дозвіл полнокадровой матриці становить 24,3 ефективних мегапікселя. Діапазон витримок - від 30 до 1/4000 с. Швидкість серійної зйомки - 6 кадрів в секунду з повним дозволом. За фокусування відповідають 39 точок (включаючи 9 датчиків перехресного типу) з підсвічуванням. Фішка Nikon D610 - це технологія «Тихий затвор», завдяки якій ви можете знімати диких тварин, а також працювати в місцях, де краще не шуміти. У цьому режимі камера опускає дзеркало тільки після того, як повністю відпущена кнопка спуску затвора. Інша особливість - двовісний електронний віртуальний горизонт: за допомогою РК-монітора або видошукача можна перевірити як стан фотокамери відносно горизонтальної площини, так і кут її нахилу щодо поперечної осі (відхилення вперед або назад). У Nikon D610 можна встановити відразу дві карти пам'яті.

Репортерська камера Canon

Canon EOS 7D Mark II - сама довгоочікувана камера 2014 року, яка продовжила лінійку репортерських фотокамер з «кропнутой» матрицею, увібравши в себе всі самі передові розробки Canon. Відзначена нагородами EISA і TIPA (Асоціація преси в сфері фотографії та обробки зображення) як «Кращий цифровий дзеркальний фотоапарат для фахівців». Це неймовірно швидка камера, здатна знімати на швидкості 10 кадрів в секунду з повним дозволом, повним автофокусом і автоматичною установкою експозиції. Площа 20-мегапіксельною матриці 22,4 × 15 мм, діапазон витримок 30 - 1/8000, а світлочутливість 100 - 16 000 ISO (з урахуванням розширення 51 200 ISO). В Canon EOS 7D Mark II встановлений самий просунутий (навіть в порівнянні з «полнокадровими» камерами) модуль автофокусу з 65 хрестовими датчиками, які покривають майже все поле кадру, забезпечуючи моментальну і точне фокусування. Як репортерської камері і належить, Canon EOS 7D Mark II має вбудований GPS-модуль, завдяки якому вона зберігає разом з фото географічні дані місця зйомки.
 
    Подивитися фототехніку   
Щоб розкрити потенціал камери, важливо вибрати правильний об'єктив, який буде відповідати вашим сценаріями зйомки.

Якщо ви хочете універсальне «скло» для динамічної роботи, то ваш вибір - зум-об'єктив. Якщо ж головне для вас - якість зображення, художність і хороша світлосила, то купуйте парком так званих «фіксів» - об'єктивів з постійною фокусною відстанню.

Фіксований об'єктив Sony

Об'єктив Sony SEL55F18Z - «фікс» для повнокадрових камер Sony c фокусною відстанню 55 мм і світлосилою f / 1.8, захищений від пилу і вологи. Цей об'єктив можна назвати універсальним. Він цілком підійде як для зйомки сюжетів, що вимагають широкого кута (наприклад, групові фото і пейзажі), так і для портретів. Світлосила f / 1.8 дозволить вам знімати з рук і на коротких витримках навіть в умовах недостатнього освітлення і отримувати різкі знімки без ефекту «шевелёнкі». При зйомці ж великих планів ви отримаєте гарне боке. До речі, при створенні об'єктива використовувалися технології легендарної компанії Zeiss.

Зум-об'єктив Nikon

Об'єктив Nikon AF-S Nikkor 24-120mm f / 4G ED VR - 5-кратний зум-об'єктив для повнокадрових «дзеркалок» Nikon з постійною світлосилою f / 4, оснащений стабілізатором зображення, який зведе ризик розмити кадр до мінімуму. Фокусна відстань 24-120 мм дозволить впевнено себе почувати при зйомці як архітектури, так і портретів, а також віддалених об'єктів. Крім того, цей об'єктив легкий і компактний, а значить, підійде фотографам-мандрівникам.

Зум-телеоб'єктив Canon

Об'єктив Canon EF 70-200mm f / 4L USM - справжня гармата, фаворит фоторепортерів і фотомисливців, зум-телеоб'єктив для камер Canon. Хочете знімати незнайомих людей і залишитися при цьому непоміченим? Тандем Canon EF 70-200mm f / 4L USM і Canon EOS 7D Mark II - все, що вам потрібно. Так, світлосила всього f / 4 і немає стабілізатора зображення, але з скорострільною і світлочутливої ​​«сімкою» цей об'єктив точно зіграє! До речі, він захищений від пилу і вологи.
 
Якість знімків багато в чому залежить від зручного штатива для камери. Штатив - незамінний аксесуар, який утримує камеру в нерухомому положенні. Він дозволить вам освоїти зйомку на довгій витримці і реалізувати самі фантастичні художні задуми. Нічні міські замальовки, портрети в природному освітленні, пейзажі, макро, фото інтер'єру та архітектури ... Так, можна обійтися і без штатива, але яким буде результат? Розмиті і нечіткі знімки? Але на дворі 2021 рік і ми хочемо дізнатися, що ви чули про нові стабілізатори... Повірте, ви забудете про громіздких штативах.
Стабілізатори для професійної зйомки, які точно будуть відповідати всім критеріям? Тоді DJI RS 2 точно для вас! Просунута система 3D фокусування назавжди змінить уявлення операторів про роботу з подібними Стабія. Це не кажучи вже про фірмовому алгоритмі стабілізації Titan, який не має аналогом у конкурентів. RS 2 від DJI оптимізований не тільки для створення унікальних кадрів однією рукою, а й передає ваше творче бачення навіть в найскладніших умовах. Обидва порти RSA для аксесуарів сумісні зі стандартом NATO. Це відкриває безмежні можливості для підключення аксесуарів сторонніх виробників до RS 2 DJI і їх кріплення, при цьому зручно утримуючи стабілізатор в руках.

Але маркою DJI світ стабілізаторів не обмежений, тому переходите по посиланню нижче і вибирайте те, що краще за всіх задовольнить вашому критеріям.

 

І останнє, що може вам стати в нагоді, - це фільтри на об'єктив. Існує їх безліч, але є і основні, якими потрібно обзавестися кожному поважаючому себе фотографу.
Світлофільтри Hoya
 
Світлофільтр преміум Hoya HMC UV (C) Filter - захисний ультрафіолетовий фільтр. З одного боку, він захищає передню лінзу об'єктива від ушкоджень і бруду, а з іншого - поглинає ультрафіолетові промені, мінімізуючи ефект «димки» при зйомці на великих відстанях.
 
Отже, тепер ви знаєте досить про професійну фототехніку, щоб надихнутися і просунутися далі мобільного фотографії.
( 19 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Повноцінна гарантія та післягарантійне обслуговування
Повноцінна гарантія та післягарантійне обслуговування
Тільки новий, запечатаний товар від виробника
Тільки новий, запечатаний товар від виробника
Доставка по всій Україні
Доставка по всій Україні
Самовивіз з поштоматів
Самовивіз з поштоматів