Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 10:00 до 18:00
СБ -
НД: Вихідні дні
або
Зворотній зв'язок
Ім'я
UA RU

Який смарт-годинник купити?

Категорії
Зміст
  1. Який смарт-годинник купити
  2. Сумісність зі смартфоном
  3. Фітнес-функції і спортивні режими
  4. Повідомлення, дзвінки, повідомлення, NFC, GPS
  5. Персоналізація і стиль
  6. Автономність
  7. Підбиваючи підсумки

Який смарт-годинник купити

Гід по вибору модного і корисного гаджета

Не можна просто взяти і купити смарт-годинник. Вибір величезний, а універсальних критеріїв просто немає. Ці популярні гаджети виявилися тим самим класом пристроїв, в якому ультрабюджетного модель може бути функціональніша, ніж топова. Розповідаємо, на які основні деталі потрібно звернути увагу, щоб знайти саме вашу модель.

Сумісність зі смартфоном

Всі смарт-годинники можна розділити на три групи в залежності від платформи, на якій вони працюють:

 
Google Wear OS — найпопулярніша платформа для розумних годин. Функціональність годин на Wear OS можна розширювати до нескінченності за допомогою «вартових» мобільних додатків. Такі гаджети ідеальні в зв'язці з Android-смартфонами, але також сумісні і з iPhone. Правда, якісь функції при сполученні з продукцією Apple можуть бути не доступні. Наприклад, завантаження музики з телефону на годинник, або виклик голосового асистента.
Samsung Tizen OS — на цій платформі працюють смарт-годинник Samsung, для яких є свій магазин додатків. Підключаються як до Android-смартфонів, так і до iPhone. Однак з останніми функціональність сильно обмежується - не можна відповідати з годин на повідомлення, що не працюють система S Health, Samsung Pay маса інших функцій. Встановити на годинник платні програми теж не вийде.
Закрытые платформы — таких дуже багато. Є як простенькі, на які працюють бюджетні смарт-годинники, так і вельми наворочені, як у Xiaomi Amazfit, Honor Watch і Huawei Watch GT. Функціональність і глибина інтеграції зі смартфоном залежать від конкретних годин. Встановлювати сторонні додатки можна.

 

Фітнес-функції і спортивні режими

Навіть в самих недорогих смарт-годиннику є датчики, які фіксують біологічні показники, а в додатках-компаньйонів - алгоритми оцінки отриманих від годин даних. При цьому число функцій, точність фіксації показників і якість оцінки не завжди залежать від ціни. Тому, якщо спорт відіграє у вашому житті серйозну роль, вибирати слід дуже уважно.

Ви далекі від спорту

Правда, вам іноді цікаво дізнатися статистику своєї фізичної активності. Для цього підійдуть абсолютно будь-які смарт-годинник, в тому числі бюджетні від брендів Honor Band і Xiaomi Band. Вони оснащені крокоміром і пульсомірів, тому вміють математично вираховувати витрачені калорії, обчислювати пройдену відстань і відображати серцевий ритм.

 

Ви займаєтеся фітнесом

Вам просто необхідно знати, як працює ваше серце. Для цього потрібні смарт-годинник зі надточними пульсометра і додатками зі складними алгоритмами оцінки кардіограми.

Так, Amazfit Stratos можуть показувати ваш серцевий ритм не тільки в стані спокою, а й в русі. Якщо навантаження на серце перевищить безпечний поріг, годинник повідомлять про це. Крім того, гаджет вміє обчислювати VO2 max - максимальна кількість кисню, яку організм споживає в хвилину.

Samsung підкреслює, що в годиннику Galaxy Watch Active 2 встановлені найточніші пульсометри з вісьмома світлодіодами. Якщо при тренуванні показники почали зашкалювати, годинник повідомлять про це, а під час пробіжки будуть давати поради в режимі реального часу. Також дані про пульс використовуються для оцінки рівня стресу.


Ви серйозно ставитеся до ЗСЖ

Крім цього, віддаєте перевагу окремим видам спорту, і ваш організм працює по-різному в залежності від типу активності. Тому і смарт-годинник повинні мати різні спортивні режими, щоб точніше фіксувати ваші біологічні показники. Однак число режимів непередбачувано варіюється.

На жаль, не кожен виробник наводить повний список спортивних активностей, як не повідомляє і подробиць - що саме вимірюють годинник, які алгоритми використовуються, як оцінюють дані, і що відбувається потім. Однак за точністю показань потрібно йти до брендам першого ешелону - там самі передові технології і штучний інтелект.

Якщо ви віддаєте перевагу окремим видам спорту, смарт-годинник повинні мати різні спортивні режими, щоб точніше фіксувати ваші біологічні показники. І тут на перше місце виходить бренд Garmin. Завоював абсолютна довіра всіх атлетів світу.

Базовий моніторинг якості сну є практично у всіх смарт-годинах. Однак алгоритми різні, тому, як і в випадку з фітнес-функціями, точність позиціонування може коливатися від моделі до моделі. Так, від бюджетних годин не варто чекати детального моніторингу сну. Однак вони здатні розпізнавати глибокий і чуйний сон, а додаток-компаньйон - показувати на цю тему статистику.

Гаджети від Honor і Huawei оснащені технологією TruSleep, яка сертифікована Центром вивчення динамічних біомаркерів Гарвардської медичної школи. Аналізуючи ваші дихання і звички, смарт-годинник не тільки збирають точну статистику про якість сну, а й здатні розбудити вас так, щоб ви відчували себе свіжим і відпочив.


Трекером сну мають і Samsung Galaxy Watch, однак розумного будильника в них немає, хоча ці години не з дешевих. Це ще раз говорить про відсутність залежності між ціною смарт-годин і функціональністю. Хочете розумний будильник - доведеться шукати цей розумний будильник. Просто взяти і купити «флагманські» смарт-годинник недостатньо.

Аналізуючи дихання і звички, смарт-годинник не тільки збирають точну статистику про якість сну, але здатні розбудити вас так, щоб ви відчували себе свіжим і відпочив.

Всі смарт-годинник, за рідкісним винятком в ультрабюджетного класі, захищені від проникнення вологи за стандартом IP66. У них можна мити руки і приймати душ. Однак для плавання і дайвінгу потрібні більш захищені гаджети. Найнадійніші відповідають стандарту 5ATM. У таких можна занурюватися на глибину до 50 метрів - це годинник Huawei, Honor, Samsung, Garmin і деякі моделі Amazfit, зокрема, Stratos +.

Якщо ж годинник не відповідають стандарту 5ATM, але мають позначку Swimproof, то в них теж можна плавати. Приклад таких - годинник Fossil і Diesel. Компанія Fossil уточнює: відмітка Swimproof говорить про те, що гаджет підходить для плавання тільки на мілководді і здатний витримати до 10 тисяч гребків.

Повідомлення, дзвінки, повідомлення, NFC, GPS

Смарт-годинник можуть виступати в ролі не тільки потужного фітнес-трекера, а й візуальної гарнітури - пристрою, який дозволяє швидше і зручніше отримувати повідомлення зі смартфона, управляти деякими функціями і навіть відповідати на повідомлення і дзвінки. Тут також немає суворої взаємозв'язку між вартістю гаджета і функціональністю.

Так, ультрабюджетні годинник Jet SP1 мають власний мікрофон, динамік і слот під SIM-карту і можуть виступати як самостійний телефон. Вбудований мікрофон і динамік є і в годиннику MyKronoz, але SIM-карту встановити не можна. При цьому можна користуватися Google Асистентом і Siri. Дорогі Amazfit GTR дозволяють тільки побачити повідомлення про дзвінок, зате можна читати повідомлення. Для дзвінків доведеться шукати модель Amazfit Verge. Така ж ситуація з годинником Honor Watch Magic і Huawei Watch GT 2 - відповідати на дзвінки дозволяють тільки другі.

Персоналізація і стиль

Не треба забувати, що смарт-годинник - це завжди і модний аксесуар. Ви можете змінювати ремінці або браслет - зазвичай використовуються стандартні шпильки 18 мм і 22 мм. Можна вибрати і екран-циферблат, причому навіть в недорогих годинах Krez. Правда, набір екранів обмежений. Колекція циферблатів для Amazfit, MyKronoz, Huawei і Honor поповнюється. Самі ж круті можливості у годин Samsung Galaxy. Купивши новий ремінець, відскануйте QR-код на його коробці. Слідом ви отримаєте варіанти циферблатів під стиль ремінця. Годинники брендів Fossil, Diesel, Emporio Armani і Michael Kors модні самі по собі, проте і їх легко персоналізувати на свій смак.

Автономність

Витрата енергії залежить від призначеного для користувача сценарію, при цьому визначити якесь середнє значення важко. Так, годинник Amazfit Bip здатні протриматися без підзарядки до 45 днів при одній півгодинної пробіжки в тиждень, сотні повідомлень в день і яскравості екрану на 10%. Автономність Huawei Watch GT2 - два тижні цілодобово без підзарядки. Ну а MyKronos ZeRound2 HR - максимум три дні. Але з величезної армії смарт-годин одні виділяються особливо - це Matrix Powerwatch. У цьому годиннику встановлений унікальний термоелектричний генератор, який перетворює тепло людського тіла в енергію. Ніяких проводів, розеток, зарядок - з Matrix Powerwatch все це в минулому.


Приємні дрібниці
  1. Крім згаданих функцій, в смарт-годиннику є чимало інших корисних фішок, іноді унікальних:
    Дистанційне керування камерою смартфона;
    Вбудований MP3-плеєр; Датчик УФ-випромінювання;
    Трансфлектівний екран, який може як відбивати світло, так і світитися самостійно.

Підбиваючи підсумки

Як бачите, при всій великій кількості нюансів розібратися в смарт-годинах і знайти саме вашу модель цілком реально. Однак, незважаючи на всі ці дрібниці, більшість все-таки буде вибирати цей гаджет серцем. Адже годинник завжди на руці, завжди на виду, завжди привертають увагу. І перш за все вони повинні подобатися зовні, а все інше - другорядне.

Вибрати Смарт-годинник

( 16 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Повноцінна гарантія та післягарантійне обслуговування
Повноцінна гарантія та післягарантійне обслуговування
Тільки новий, запечатаний товар від виробника
Тільки новий, запечатаний товар від виробника
Доставка по всій Україні
Доставка по всій Україні
Самовивіз з поштоматів
Самовивіз з поштоматів