Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 10:00 до 18:00
СБ -
НД: Вихідні дні
або
Зворотній зв'язок
Ім'я
UA RU

Як вибрати фотоапарат

Категорії
Зміст
  1. Вибираємо тип фотоапарата:
  2. Дзеркальні камери
  3. Системні камери
  4. Компактні фотоапарати
  5. Ультрозуми
  6. Камери моментального друку
  7. Фотоапарати преміум-класу
  8. Зверніть увагу на ці функції та характеристики
  9. Чим варто доповнити камеру?
  10. Який штатив вам знадобиться?
Як вибрати фотоапарат?
Розповідаємо, які бувають фотоапарати та на що звернути увагу

Вибираємо тип фотоапарата:

У будь-якому фотоапараті є об'єктив, який проеціює зображення на світлочутливий елемент - матрицю. У дзеркальному фотоапараті між об'єктивом і матрицею розташоване рухоме похило дзеркало. Воно направляє світловий потік оптичний видошукач при кадруванні, а при зйомці піднімається і не заважає променям світла з об'єктива досягти матриці. У системній камері дзеркала і оптичного видошукача немає: кадрування зображення з матриці передається або на дисплей, або в електронний видошукач. Головна відмінність дзеркальних та системних фотоапаратів від компактних камер у тому, що об'єктиви на «дзеркалках» та системних камерах можна змінювати.
 

Дзеркальні камери

Простір для творчості, Ручні налаштування, Великий розмір матриці
Дзеркальні фотоапарати, як правило, більші за системні, адже в їхньому корпусі розташоване дзеркало. Фотограф наводить фотоапарат через оптичний видошукач, бачить реальне зображення сцени, що знімається (що може бути особливо важливо при зйомці об'єктів, що швидко рухаються) і йому не заважає яскраве сонячне світло.
 

Системні камери

Стильні та легкі, Великий розмір матриці, Вбудовані творчі фільтри
Системні камери компактніше і легше за рахунок відсутності дзеркала, тому іноді їх ще називають бездзеркальними. Під час зйомки кадрування здійснюється за дисплеєм та електронним видошукачем, який, правда, є не у всіх системних камер. Деякий час вважалося, що бездзеркальні камери чимось поступаються «дзеркалкам», проте якість знімків залежить від типу фотоапарата за однакового розміру матриці, а визначається іншими причинами. Тому основні критерії вибору між дзеркальним та системним фотоапаратом – це розміри та необхідність оптичного видошукача. З розвитком технологій різниця між електронними видошукачами та оптичними поступово знижується.

 

Компактні фотоапарати

Просте керування, Наявність стабілізатора, Компактний розмір, легка вага
Компактні фотоапарати від інших видів камер відрізняє незмінна оптика, за рахунок якої досягаються невеликі розміри та універсальність. Компактні камери можна розділити на чотири категорії. У першій — моделі кишенькового розміру з зум-об'єктивом, що висувається, який здатний повністю забиратися в корпус камери. У другій категорії — компактні камери для екстремального відпочинку, які захищені від ударів, пилу та бруду, здатні витримувати занурення під воду і оснащені зум-об'єктивами, що не висуваються. До третьої категорії належать суперзуми - схожі на бездзеркальні та дзеркальні фотоапарати моделі з потужним зум-об'єктивом. До четвертої категорії входять, мабуть, найкращі компактні фотоапарати, які оснащені великими матрицями та високоякісними зум-об'єктивами (іноді фікс-об'єктивами).

 

Ультрозуми

Потужний зум, Універсальність сюжету, Просте управління
Ультразуми, на відміну від звичайних компактних камер, мають високий показник оптичного наближення - наприклад, 20x або 50x. Це робить їх більш універсальними для зйомки різних сюжетів, де можливостей компакт-дисків може не вистачити.
 

Камери моментального друку

Зйомка та друк одним натисканням, Стильний гаджет, Можливість поділитися знімком
Фотоапарати моментального друку, як можна здогадатися за назвою, одразу роблять роздрук кожного знімка. Миттєвими фотографіями можна легко поділитися з друзями та рідними, а для друку використовуються спеціальні картриджі, серед яких можна вибрати і стилізовані набори.

 

Фотоапарати преміум-класу

Професійна якість, Максимум налаштувань, Покращене оздоблення та захист
Серед сучасних професійних фотокамер від відомих брендів зустрічається дуже багато чудових моделей, що належать до найдорожчого преміум-класу. Така фототехніка демонструє бездоганну якість зроблених кадрів, має «море» корисних опцій та налаштувань. Найчастіше апарати преміум-класу коштують досить дорого.
  •  

Чим варто доповнити камеру?

Карта пам'яті
Містке сховище для знятих знімків та відео.
На картах пам'яті зберігаються зняті кадри. Чим більший об'єм картки пам'яті, тим більше знімків на неї поміститься. Чим вища швидкість запису на карту, тим швидше ви зможете зробити наступний знімок. Якщо ви збираєтеся знімати на камеру відео, то перевірте за інструкцією, якою мінімальною швидкістю запису повинна мати карта, щоб не було пропусків кадрів.
 
 
Сумка
Зручний чохол або сумка для перенесення камери
Безумовно, найпершим і найнеобхіднішим аксесуаром для фотографа-початківця є сумка для фотоапарата. Кожен фотограф-початківець у перший же день покупки камери зіткнеться з питанням підбору сумки для неї. Навіть зберігання фотоапарата в домашніх умовах буде вкрай незручним без сумки – все фотообладнання, а його згодом стане чимало, зберігатиметься в різних місцях на якихось полицях, у ящиках і коробках. Це дуже незручно.

Засіб для очищення оптики
Допомагає очистити об'єктив від пилу, відбитків пальців та іншого забруднення.

Засоби догляду за фотоапаратом – прості та дешеві, але необхідні аксесуари. Випадковий відбиток пальця на об'єктиві може призвести до того, що всі знімки вашої подорожі виявляться нерізкими. Спеціальні чистячі олівці, пензлики та груші для оптики допоможуть зберегти оптичні якості та об'єктива, та дисплея фотоапарата. Для цих цілей також знадобиться серветка з мікрофібри.

Додатковий акумулятор
Можливість продовжити роботу камери без заряджання протягом дня.
Акумулятор для фотоапарата – це елемент живлення для професійних, напівпрофесійних камер, що забезпечує працездатність пристрою. На даний момент всі фотокамери мають індивідуальні АКБ з різною ємністю та іншими технічними характеристиками.
Світлофільтр
Різні фільтри для художнього та практичного ефекту.
Потрібна частина вашого творчого арсеналу. Те, що роблять поляризаційні, нейтрально-сірі та градієнтні фільтри під час зйомки, потім неможливо зробити навіть у самому просунутому фоторедакторі. А захисний ультрафіолетовий фільтр допоможе заощадити вам чималу суму, яку в іншому випадку довелося б викласти за ремонт пошкодженого об'єктива.

 


Рюкзак
Засіб для перенесення всього фотоарсеналу: камери, об'єктивів тощо.
Якщо рюкзак – це виключно спосіб перенесення техніки з місця на місце для фотографа, варто вибрати варіант з мінімальною місткістю. Тобто. для таких цілей підійде рюкзак з об'ємом, який вміщуватиме лише фотокамеру, об'єктиви, зарядний пристрій. Він добре захистить техніку, але не перевантажить плечі фотографа. Це, звісно, ​​ідеальний варіант для кожного дня – якщо ви подорожуєте на роботу та назад.
Якщо ж тривалі відрядження для вас – звична справа, вибирайте більший рюкзак, який має достатню місткість. Тоді ви можете помістити в нього і фототехніку, і додаткові комплектуючі, і ноутбук, і особисті речі. Розширений функціонал, безумовно, відображається на розмірах рюкзака – він буде набагато більшим, ніж щоденний варіант.
 

Який штатив вам знадобиться?

Штатив – вкрай корисне пристосування. Буває на трьох ногах і на одній монопод. Є гігантські, а мініатюрні – настільні. Невеликий, але стійкий штатив дозволить зафіксувати фотоапарат у будь-якому необхідному положенні та допоможе зробити різкий знімок навіть на дуже довгій витримці.
Штатив
Можливість робити чіткі знімки у різних умовах.
Монопод
Більше свободи у виборі ракурсу.
Міні-штатив
Мініатюрний та компактний штатив для настільної зйомки.
 
Вибираємо фототехніку разом із PhotoLine
( 5 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Повноцінна гарантія та післягарантійне обслуговування
Повноцінна гарантія та післягарантійне обслуговування
Тільки новий, запечатаний товар від виробника
Тільки новий, запечатаний товар від виробника
Доставка по всій Україні
Доставка по всій Україні
Самовивіз з поштоматів
Самовивіз з поштоматів